Klimafokus ved Kortdage

Kortdage 2023 har prioriteret klima som fagligt emne. Vi gennemfører en dag, torsdag den 2.11.2023, med fokus på klimaet. Vi har gjort os umage for at finde emner, der er aktuelle og relevante for såvel medarbejdere fra forsyningsselskaber som fra kommuner.

Hovedtalen torsdag morgen bliver Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet. Han vil komme ind på såvel energikrisen som klimakrisen. Der er behov for pålidelige værktøjer for at bearbejde de komplekse data, så vi både kan lave en smart energiplanlægning og vurdere de samfundsøkonomiske konsekvenser. Uden sådanne værktøjer vil vi stå uforberedte overfor vores nuværende kriser og vil ikke være i stand til at fastlægge realistiske målsætninger.

Efter hovedtalen følger to klimasessioner i dagens program.

Før frokost kan du deltage i en klimasession, der beskæftiger sig med oversvømmelsesanalyse til at imødegå klimaforandringerne. Tre forskellige leverandører i Geodatabranchen giver hvert sit bud på nye værktøjer, der kan benyttes i oversvømmelsesanalysen til visualisering, planlægning og integration af BIM og GIS.

Efter frokost byder vi dig inden for til en eftermiddag om klimatilpasning. Vi skal se nærmere på, hvad der er på vej i forhold til en fælles indsats for en effektiv klimatilpasning. Vi skal høre om nye muligheder for bedre varsler af oversvømmelser og om dynamiske modelberegninger til planlægning for vand. Vi skal også se, hvordan GIS, data og analyser kan bruges til at understøtte klimatilpasning, og vi skal høre om nye data om konsekvenserne ved oversvømmelser.

Vi runder dagen af i klimaets tegn med hovedtaler, Lars Trier Mogensen, der er politisk kommentator og radiovært – han ser klimaet som en game changer, når Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. inden 2030. Det bliver en politisk rejse med fokus på klimaforandringerne som tidens store forandrer.

Se programmet for klimadagen eller dyk ned i de bagvedliggende abstracts for indlæggene.

Hold øje med torsdagens “orange spor”.

Meget mere til forsyningerne…
Og der er meget mere til forsyningerne ved Kortdage 2023, idet vi onsdag, den 1.11., afholder en hel dag om forsyning. I år går vi all-in på relevant indhold til medarbejdere i forsyningsselskaber. Der er noget interessant ved alle tre hovedtalere i forsyningssammenhæng, og faktisk er begge dage ved Kortdage 2023 pakket med aktuelle og vedkommende indlæg og aktiviteter for forsyningsmedarbejderne.

Rigtig god fornøjelse!