Tema: Tilbage til fremtiden

Under overskriften: “Tilbage til fremtiden”, går vi i luften med dette års Kortdage. Flere indlæg ved Kortdage 2022 lægger sig op af konferencens tema, og det giver os mulighed for at blive klogere på, hvordan geodata og geoteknologi gennem tiden har bidraget til at forme fremtiden.

Vi taler ofte om værdien af historik i data, og har siden kortets fødsel brugt geodata til at søge tilbage i historien. Ved at registrere geografiske objekter på et kort dokumenterer vi samtiden, og geodata bliver dermed en del af historien.

Vi bruger også geodata til at planlægge fremtiden, f.eks. ved planlægningen af en ny park eller et nyt boligområde, og som benchmark og beslutningsgrundlag for den grønne omstilling. De beslutninger, vi træffer nu, skaber historien, ikke mindst inden for geopolitikken, og her er geodata helt centrale, såvel de historiske som de data, der skabes i fremtiden.

Vi påvirker og bygger fremtiden ved hjælp af nye teknologier og intelligente geospatiale løsninger. Vi lærer hele tiden nye værktøjer og metoder og deler gerne vores viden med kolleger, blandt andet gennem Geoforum og Kortdage. Vi sikrer fremtiden gennem uddannelse og efteruddannelse af både nye og erfarne aktører i branchen, og skaber også ad den vej vores fælles historie.

Hvordan ser vores branche ud i fremtiden – og hvordan vil fremtiden se på vores branche?

Temaet vil blive italesat lige fra velkomsten og den første hovedtaler. Der er herudover en masse andre spændende, faglige indlæg på programmet, og de mange indsendte abstracts er fortsat en forudsætning for, at vi år efter år kan skabe et så omfattende og interessant program på Kortdage.