Qi-gong i Kildeparken

Hvad er Qi-gong?

Qi-gong betyder energi arbejde – Helse og energiøvelserne udføres på en måde så “meridianerne” (energibanerne) altid holdes åbne. Meridianerne er de energibaner, der dækker hele kroppen, som et stort elektrisk net, der forsyner alle dele af kroppen med “chi”(energi). Mange af Østens alternative behandlingsformer, bl.a. akupunktur og zoneterapi, er bygget op om disse meridianer.

Over en længere periode vil centralnervesystemet blive stimuleret af den rolige tilstand og den dybe koncentration, som er et resultat af at udføre bevægelserne i Qi-gong. Dette tjener til at forbedre tilstanden af alle organerne i kroppen, da deres funktioner afhænger meget af et sundt centralnervesystem.

Den beroligende effekt som Tai Chi & Qi-gong øvelserne giver udøverne, er velkendt i de asiatiske kampkunst kredse. I de taoistiske og buddhistiske templer blev Qi-gong-øvelserne bl.a. brugt som en del af munkenes kampkunst grundtræning, for at give udøverne den mentale indre ro, som er nødvendig, hvis man vil opnå evnen til at være tilstede i nuet.

Husk varmt træningstøj, da vi bestræber os på at afholde aktiviteten udendørs i Kildeparken, altså hvis vejret tillader det.

Der vil være særskilt tilmelding til Qi-gong i Kildeparken i forbindelse med din tilmelding til Kortdage 2021. Vi har desværre højst plads til 20 deltagere.