Qigong i Kildeparken

Hvad er Qigong?

Qigong betyder energi arbejde – Helse og energiøvelserne udføres på en måde så “meridianerne” (energibanerne) altid holdes åbne. Meridianerne er de energibaner, der dækker hele kroppen, som et stort elektrisk net, der forsyner alle dele af kroppen med “chi”(energi). Mange af Østens alternative behandlingsformer, bl.a. akupunktur og zoneterapi, er bygget op om disse meridianer.

Over en længere periode vil centralnervesystemet blive stimuleret af den rolige tilstand og den dybe koncentration, som er et resultat af at udføre bevægelserne i Qigong. Dette tjener til at forbedre tilstanden af alle organerne i kroppen, da deres funktioner afhænger meget af et sundt centralnervesystem.

Den beroligende effekt som Tai Chi & Qigong øvelserne giver udøverne, er velkendt i de asiatiske kampkunst kredse. I de Taoistiske og buddhistiske templer blev Qigong øvelserne bl.a. brugt som en del af munkenes kampkunst grundtræning, for at give udøverne den mentale indre ro, som er nødvendig, hvis man vil opnå evnen til at være tilstede i nuet.

Husk varmt træningstøj, da vi bestræber os på at afholde aktiviteten udendørs i Kildeparken, altså hvis vejret tillader det.