Nostalgi- og fremtidsstandene

Med temaet ”Tilbage til fremtiden” har vi fokus på fortid og fremtid inden for geodata. I udstillingen vil temaet udmønte sig i to stande – G10 og G11 – hvor du kan tage et kig tilbage i tiden på nostalgistanden og et kig ud i en mulig fremtid dels hos spåkonen med tarotkortene og dels på fremtidsstanden.

Nostalgistanden

Fortidens opmåling vil i et tilbageblik være omdrejningspunktet og blive udstillet gennem et udvalg af de remedier og redskaber, der tidligere var tilgængelige. Nogle af disse repræsenterede også i deres egen tid de mest pålidelige systemer og den allermest sofistikerede teknologi.

Samtidig kører der en præsentation med billeder fra en svunden tid, der giver et nostalgisk gensyn med tider, hvor arbejdsindsatsen blev gennemført med helt andre midler og på en fundamentalt anden måde, end vi gør det i dag. Dog udgør datidens indsats grundlaget for meget af det guld, vi besidder i dag.

Fremtidsstanden

I fremtidsstanden vil der være fokus på de nye emergerende værktøjer såsom kunstig intelligens og Augmented Reality. Kortdagsdeltagere vil her få mulighed for selv at samarbejde med en kunstig intelligens om at frembringe visuelle og grafiske fremtidskort.

Der vil også på fremtidsstanden være mulighed for at træde ind i en ”Mirrorworld” i Augmented Reality og prøve kræfter med en af fremtidens potentielle kartografiredskaber.

Bliv spået med tarotkort

Til at binde fortid og fremtid sammen har vi allieret os med en særlig type kortkyndig fagperson, der med udgangspunkt i tarotkort fra 1500-tallet vil kunne hjælpe velvillige kortdagsdeltagere med at se ind i en potentiel fremtid.