LiDAR-værksted

Har du tænkt på at bruge LiDAR-teknologi på mobiltelefonen? Eller syntes du bare, det er fedt at prøve nye gadgets? Så er LiDAR-værkstedet helt sikkert et besøg værd for dig.

Her han du få hands-on erfaring med hardware og software, og afprøve dette lige fra scanning til visualisering. Beskriv den bedste use-case med teknologien inden for dit fagfelt, og vind en IPhone 12 PRO med hjem.

Flere ønsker fra tidligere deltagere om at snuse til mulighederne for at bruge LiDAR-teknologi på mobiltelefoner er baggrunden for dette initiativ. Kortdagsudvalget har valgt at bakke op om initiativet, dels for at efterkomme ønsket og interessen, men også for at prøve en ny model af for afprøvning af teknologier på tværs af udstillere.

Kedeldragter og inspiration på tværs
Ambitionen med LiDAR-værkstedet er, at vi alle er ens – med kedeldragter på som i ethvert værksted – og ikke tænker så meget over hvor, vi kommer fra. I stedet vil vi bare vise noget, vi synes, der er fedt, og som vi brænder for. Det er selvfølgelig OK, at der bruges software og hardware fra eget firma, men forhåbentligt kan vi også inspirere hinanden på tværs af virksomheder og undersøge potentialet i denne nye teknologi.

Målsætningen med værkstedet er at skabe et rum, hvor man dels kan teste teknologien af lige fra indsamling af data til visualisering, men også samtidig give en mulighed og en platform for at dele viden og beskrive use-cases, der kan være med til at forme en kommende brug af teknologien.

Rammer og indhold
Eventet kommer til at foregå i udstillingen ved siden af LEGO-modellen torsdag, den 25. november 2021 kl. 16:00-17:30, se udstillingsplanen.

I det indhegnede område vil tre leverandører vise LiDAR-udstyr frem og hjælpe deltagerne med selv at scanne forskellige objekter.

Leverandørerne LE34/IT34, SWECO og Geoinfo medbringer software og hardware til LiDAR-scanning, dataprocessering og visualisering. LiDAR-scanningen kan fx foregå fra en IPad eller en mobiltelefon.

Præmie på højkant
Deltagerne kan desuden tegne og beskrive use-cases for mulig brug af teknologien. Deltagernes use-case-beskrivelser hænges op på tavlen, og de bliver en del af den afsluttende konkurrence. Når værkstedet lukker, stemmer de værkstedsfolkene om den bedste ide, og vinderen udpeges. Præmien er en IPhone 12 PRO med LiDAR-scanner.

Kom og få snavsede hænder i værkstedet!