Forsyningsfokus ved Kortdage
Kortdage 2023 har prioriteret forsyning som fagligt emne og gennemfører en hel dag, onsdag den 1.11.2023, med fokus på forsyning. Vi har gjort os umage for at finde emner, der er aktuelle og relevante for forsyningsselskaber.
Allerede hovedtalen onsdag morgen, Jonas Pröschold fra Politiken, vil have et fokus på sikkerhedsaspekter for kritisk infrastruktur, og vil også være relevant for forsyninger. Derpå følger tre sessioner om forsyning i dagens program.
Vi indleder med en session om data, hvor vi skal se nærmere på, hvordan forretningen kan understøttes af et samlet dataflow. Vi skal derpå høre om dataunderstøttede beslutninger i forsyningen, og endelig går vi specifikt over til, hvordan man kan få en øget værdi ud af sin højdeinformation.
Efter frokost bevæger vi os over i LER 2.0, der i sommeren 2023 blev færdigimplementeret og obligatorisk at benytte. Vi skal høre fire indlæg med erfaringer fra anvendelsen af LER 2.0 – både fra LER-sekretariatet, der er myndighed på området, og fra anvenderside.
Efterfølgende tager vi hul på en time med ny teknologi, der navnlig fokuserer på, hvordan vi bliver klogere på den infrastruktur, der befinder sig under jordoverfladen.
Se programmet for forsyningsdagen eller dyk ned i de bagvedliggende abstracts for indlæggene.
Hold øje med onsdagens “lyserøde spor”.
Meget mere til forsyningerne…
Og der er meget mere til forsyningerne, idet vi torsdag, den 2.11.2023, følger op med en dag om klima. Fra morgenens hovedtaler, Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, om energikrisen, klimakrisen og målsætningerne, over en session, der beskæftiger sig med oversvømmelsesanalyse til at imødegå klimaforandringerne og efter frokost en eftermiddag om klimatilpasning.
For de, der hellere vil have hands on har vi i år også en ekskursion om formiddagen, den 2. november, til Fjernvarme Fyn (Fynsværket), der er Danmarks 3. største fjernvarmeselskab. Det ligger relativt tæt på konferencestedet. Vi skal have en rundvisning og høre om, hvordan GIS og geodata understøtter selskabets drift og udvikling.
I eftermiddagens session, den 2. november, som vi kalder: “Strømmens vej fra jord til bord”, udforskes strømmens rejse fra vindmøller og kraftværker til stikkontakten ved hjælp af data og GIS-teknologi. Sessionen præsenterer ekspertindsigt i, hvordan data anvendes i VE-parker, effektiv elektricitetsdistributionsplanlægning og vedligeholdelse af elnettet, samt datadrevet planlægning af ladestandernetværk. Opdag den fascinerende verden af energisektoren og dens transformation.
Vi runder dagen af i klimaets tegn med hovedtaler, Lars Trier Mogensen, politisk kommentator – han ser klimaet som en game changer, når Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. inden 2030. Det bliver en politisk rejse med fokus på klimaforandringerne som tidens store forandrer.
Rigtig god fornøjelse!