Sejltur på Limfjorden

Hop med i båden – læn dig tilbage og få fortællingen om Aalborg Havn set fra vandsiden af naturvejleder Andreas Lynnerup. Vi skal naturligvis sejle i solcelledrevne, elektriske go-boats – i den grønne omstillings navn.

Naturvejleder Andreas Lynnerup, sejler med turen rundt og undervejs vil han fortælle hvad, der ses på turen, samt historien bag Limfjorden og Aalborg med særlig fokus på søfarten gennem tiderne.

Limfjordens historie vil blive vist og fortalt med billeder fra seneste Istid, hvor Nordjylland blev skabt samt den store menneskelige påvirkning af Limfjorden for ikke at glemme de enorme natur­katastrofer i 1825.

Aalborgs historie vil starte fra den tidlige vikingetid og videre frem med særligt fokus på søfartens påvirkning og udviklingen af Aalborg som Nord­jyllands knudepunkt.

Der vil mulighed for at låne varme dragter på turen, men sørg for at være godt klædt på, da det kan blive koldt på vandet.

I tilfælde af uvejr aflyses turen.

Der vil være særskilt tilmelding til sejlturen på Limfjorden i forbindelse med din tilmelding til Kortdage 2021. Vi har desværre højst plads til 29 deltagere.