Rumspor ved Kortdage 2018

Efter et brag af en åbning med astronaut, Andreas Mogensen, følger en intensiv onsdag med rumsporet ved Kortdage 2018. Vi skal have et overblik over, hvor vi i dag er med Danmark og rummet, hvad angår jordobservation og positionering. Vi skal høre seneste nyt om Galileo, og om hvordan DIAS, der er blevet en realitet i år, giver nemmere adgang til Copernicus satellitdata.

Efter frokostpausen sætter vi ind på at vise nogle af de gode eksempler på anvendelse af satellitdata, fortrinsvis med kommunale cases. Vi slutter dagen med en workshop om anvendelse af satellitdata. Her bliver der mulighed for at komme tæt på, og se hvordan frontløbere i kommuner og virksomheder har sat de store datastrømme i system og fået brugbare resultater og forøget overblik ved hjælp af satellitdata.

Men vi stopper ikke med rumfokus på førstedagen ved Kortdage 2018, idet også torsdagens program indeholder undervisning i og eksempler på anvendelse af satellitdata. Årets gymnasiekonkurrence handler også om data fra rummet og hvad, man kan bruge det til. Vi får besøg af de danske deltagere ved ESA’ Space App Camp 2018, der med satellitdata har fundet verdens bedste badestrand. Og vi skal høre om uddannelse og efteruddannelse inden for rum med SpaceAcademy@DK.

Endelig bliver der mulighed for at gå mere i dybden med DIAS, idet vi har fået et par af de europæiske konsortier, der har udviklet DIAS-løsninger, til at lægge vejen forbi Kortdage. Fredag den 16. november kan man således fra scenen i udstillingen få indblik i både ONDA-DIAS og WEkEO-DIAS, når konsortierne forklarer, hvordan DIAS giver bedre adgang til satellitdata.

Der er derfor masser af rum i sigte – hver dag ved årets konference.