3D Lab

Ved Kortdage 2018 opretter Geoforums kompetenceudvalg et 3D Lab. Dette er et værksted, hvor fokus er på at vise hvor let, det er, og hvor lidt, der skal til for at beregne en 3D-model til visualisering m.m.

Vi skal se nærmere på 3D-modeller og især på alt det, de kan bruges til. Vi vil kombinere hands-on undervisning med foredrag og demoer.

3D visualiseringer er blevet meget lettere at producere, så det er betydeligt billigere og hurtigere at bruge som værktøj i dagligdagen som byplanlægger, end det tidligere har været.

Syv kommuner og leverandører af løsninger stiller op – ikke blot for at vise hvor smart, de kan gøre det, men også for at illustrere hvor let og simpelt, det kan gøres, og hvor stort anvendelsespotentialet er for 3D-modeller.

 

Formen ved 3D Lab
Præsentation og demo i 3D Lab ved Kortdage 2018 er en anderledes måde at komme i dialog mellem den interesserede deltager og indlægsholderen. Vi har inddelt de syv indlægsholdere i to grupper, så der er fire indlægsholdere om torsdagen med fokus på 3D bygninger, og tre indlægsholdere om fredagen med fokus på 3D byer.

Efter en kort introduktion får hver af de 3-4 indlægsholdere en mulighed for at give en kort præsentation af, hvad de vil demonstrere efterfølgende. De tager udgangspunkt i en case, der underbygges af deres 3D-løsninger.

Herefter går de 3-4 indlægsholdere ud i hver sit hjørne. Her er der mulighed for 3 x 20 min. demonstration og cafédrøftelser. Deltagerne fordeler sig efter interesse. Samme demonstration gentages således tre gange med forskelligt publikum. Når de 20 min. er gået, ringer klokken, og demonstrationen skal stoppe. Deltagerne kan således nå at besøge tre af de 3-4 indlægsholdere. Hvis der er fuldt hus ved en indlægsholder i en af runderne, vil man som deltager med fordel kunne komme tilbage, når klokken ringer, og det er tid til at rotere. Herved kan man forvente, at dialogen om demoen bliver mere intens i en sluttet kreds.

 

Programmet for 3D Lab

Torsdag den 15. november kl. 16:00 – 17:30  3D Lab: Bygninger

   • Kort præsentation af de cases, der demonstreres (5 min. pr. indlæg)
    • SWECO, Egedal Kommune, Geoinfo og LE34 giver præsentation
   • Demo i hjørnerne (3 x 20 min.)
    • SWECO giver demo af case i et hjørne
    • Egedal Kommune giver demo af case i et hjørne
    • Geoinfo giver demo af case i et hjørne
    • LE34 giver demo af case i et hjørne

Fredag den 16. november kl. 11:00 – 12:30  3D Lab: Byer

   • Kort præsentation af de cases, der demonstreres (5 min. pr. indlæg)
    • Agency 9, Aarhus Kommune og NIRAS A/S giver præsentation i nævnte rækkefølge
   • Demo i hjørnerne (3 x 20 min.)

 

Læs mere om programmet for Kortdage 2018 og tilmeld dig.