GIS - fundament for digitale tvillinger og bæredygtighed

Session

3D byer

Abstract

Fra at have været en abstrakt term, er Digitale Tvillinger nu en konkret tilgang til at hjælpe med at håndtere en lang række problemstillinger i planlægning, design, byggeri og drift. Digitale tvillinger - som en virtuel repræsentation af den virkelige verdens naturlige og bebyggede miljø - inkluderer fysiske objekter, processer, relationer og adfærd. Med digitale tvillinger kan vi forbedre forretningsprocesser, minimere risici, optimere operationel effektivitet og forbedre beslutningstagning. Alt sammen er det af afgørende betydning for at skabe en bæredygtig fremtid.

Men hvordan skabes digitale tvillinger? I denne session demonstreres og gives konkrete eksempler på, hvordan udviklingen inden for BIM og GIS - og koblingen mellem teknologierne - har transformeret vores muligheder for at skabe og anvende digitale tvillinger på både stor og lille skala – fra et enkelt bygningsværk til hele byer og regioner.

Målgruppe

Målgruppen for indlægget er deltagere ved Kortdage 2023, der arbejder som GIS- og BIM-fagfolk, planlæggere, ingeniører eller arkitekter - eller øvrige, der er nysgerrige på BIM, GIS og digitale tvillinger.

Yderligere uddybning af abstract

Præsentationen vil indeholde eksempler på, hvordan digitale tvillinger finder anvendelse i bl.a. forsyningsselskaber, havne, lufthavne og byer.

Der vil blive givet indblik i, hvordan design og lokation kan forenes i 3D visualisering ved import af fx revit- og ifc-filer.

GIS - fundament for digitale tvillinger og bæredygtighed
Geoinfo A/S