3D bygningsmodeller til placering af energitunge virksomheder

Session

3D byer

Abstract

Dette indlæg præsenterer en datadreven tilgang til udvælgelse af egnede steder til energitunge virksomheder og overskudsvarmetagere i Varde Kommune. Energitunge virksomheder indgår i et komplekst system, og det er vigtigt at forstå symbiotiske effekter og begrænsninger, når de skal placeres.

Oplægget præsenterer en kompleks scoringsmodel baseret på udvalgte data, der vægtes i forhold til vigtighed og kombineres i en Weighted Overlay-analyse. Denne scoringsmodel er automatiseret, så den tilpasser sig de forskellige industrityper og scenerier.

Afslutningsvist er der lavet en site-specifik 3D bygningsmodel, som er genereret ud fra GIS-data. Alle geometrier kan der afrapporteres på, hvilket gør det muligt at skabe scenarier, der opfylder KPI’er for den enkelte bebyggelse, samt mulighed for afrapportering til bæredygtighedscertificeringer.

Målgruppe

Målgruppen for indlægget er deltagere ved Kortdage 2023, der kommer fra kommuner eller er investorer.

Yderligere uddybning af abstract

Vi har et tæt samarbejde mellem ingeniører og management-konsulenter, der gør os i stand til at udnytte dyb sektorspecifik viden og markedsindsigt for at skabe et projekt, der afspejler konkret efterspørgsel i markedet og bidrager til den grønne omstilling.