Hjælp til dataunderstøttede beslutninger i forsyningen

Session

Forsyning I - Data

Abstract

Forsyningssektoren er fortsat i rivende udvikling, og flere og flere beslutninger træffes på baggrund af datagrundlag, frem for personbåret knowhow og følelser. Dataunderstøttede beslutninger bliver imidlertid ikke bedre end det datagrundlag, de er trukket fra. Med den store mængde data, de enkelte forsyninger har liggende, kan det være svært at overskue hvor validt, datagrundlaget er.

Ved brugen af systemer som Power BI til at præsentere data, opstår der et værdifuldt overblik over forsyningens data. I indlægget vil jeg fortælle om de tanker, man bør have ift. processen for at blive mere dataunderstøttet i sine beslutninger. Jeg vil give konkrete eksempler på, hvordan Power BI er et godt værktøj til at understøtte alt lige fra de mere tekniske opgaver med analyse, ledningsnetsoverblik, dataeksport samt datakvalitet, til de mere afrapporterende med omkostninger, benchmark og risiko.

Målgruppe

Målgruppen for indlægget er alle deltagere ved Kortdage 2023, der arbejder med GIS, eller er ledere eller bestyrelsesmedlemmer inden for forsyningssektoren.

Yderligere uddybning af abstract

Hjælp til dataunderstøttede beslutninger i forsyningen
LIFA A/S