Rygrad og rummelighed

Session

Hovedtalere ved Kortdage 2022

Abstract

Fredag, den 18. november ved Kortdage 2022 har vi den glæde at kunne præsentere professor i socialantropologi og direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev, som hovedtaler. Han vil med sin jordnære tilgang og ligefremme facon invitere deltagerne ved Kortdage 2022 til at tænke vildt og være nysgerrige, og han vil dele ud af sin indsigt fra såvel den akademiske verden som fra de fjerneste vildmarker.

I dagens Danmark kastes vi alle rundt i en stadig accelererende forandringsproces, hvis horisont vi formentlig knap nok kan skimte omridset af endnu. Alt, vi ved, er, at det bliver vildt. Vi oplever igen og igen kollaps, og meget af dét, vi ved og gør i dag, er med garanti ikke dét, vi gør og har brug for at vide i morgen.

Målgruppe

Målgruppen er alle deltagere ved Kortdage 2022. Dagens keynote vil tage os igennem den stadig accelererende forandringsproces, vi oplever, og forklare, hvad der skal til for, at vi mennesker kommer helskindet gennem en opløsningstid.

Yderligere uddybning af abstract

I hovedtalen vil Rane Willerslev på underholdende og skarp vis ud fra to kernebegreber beskrive og forklare, hvad der skal til for, at vi mennesker kommer helskindet gennem en opløsningstid, hvor de gamle former og tanker konstant skal gentænkes og fornyes. Det skal ifølge Rane ske på et grundlag af solid og dyb faglighed – det er vores rygrad. Men også med en vilje til som samfund at møde verden med større rummelighed og et mod til at lade sin verden kollapse i mødet.

Rygrad og rummelighed
Nationalmuseet