Den digitale højdemodel – meget mere end vand og klima

Session

Scanning

Abstract

Den digitale højdemodel kan meget mere end at beregne mønstre for vandafstrømning, konsekvenserne af vandstandsstigninger, skybrud, mm.

En række projekter har vist, hvordan en kombination af den digitale terræn- og overflademodel sammen med andre grunddata kan bruges i så forskellige løsninger som cykelplanlægning, ejendomsvurdering og indbrudsforebyggelse!

Præsentationen viser, hvad man kan: Hvordan er udsigtsforholdene på cykelruten? Kan man se langt? Hvordan ligger ejendommen? Er der havudsigt? Meget eller lidt? Ligger parcelhuset attraktivt for en indbrudstyv? Er der ”fred bag hækken” eller en åben forhave? Er der skygge på terrassen?

Præsentationen viser eksempler på mulighederne i den digitale højdemodel, og hvordan smarte og optimerede algoritmer kan give os et beregnet billede af forhold, som vi tidligere kun kunne erkende ved fysisk at være på stedet.

Målgruppe

Målgruppen er fagfolk, som vil se mulighederne i at beregne udsigtsforhold, indsigt og synlighed, sol- og skyggemodeller, mm. ved hjælp af data og algoritmer. Målgruppen er også GIS- og dataeksperter, som vil have inspiration og tips til, hvad DHM også kan bruges til.

Yderligere uddybning af abstract

Den digitale højdemodel – meget mere end vand og klima
Asger Skovbo Petersen
Septima P/S