Oversvømmelsesanalyse af skybrud på bygningsniveau i 3D

Session

Løsninger til klimasikring

Abstract

Vi har i flere år hjulpet selskaber med oversvømmelsesrisici af deres ejendomme, men hvorfor ikke også hjælpe dem med hvor og hvad, ejendommens sårbarheder er? Ved hjælp af skråfotos og relevant grunddata, kan vi i en kombination af 3D analyseværktøjer, Machine Learning og parametrisk modellering vurdere hvor på bygningen, at vand kan trænge ind.

Disse detaljerede modelleringer kan hjælpe med at vise, hvor bygninger er sårbare over for oversvømmelser. Dermed er der også et potentiale i fremtiden for at hjælpe byer med organisering og planlægning. Udvidelsen af ​​modelleringen til en hel by er blevet muligt takket være effektive værktøjer først i 2D - og nu med flere 3D modelleringsværktøjer. Fra design af individuelle bygninger er vi i dag faktisk i stand til at genforestille en hel by, der allerede er bygget.

Målgruppe

Indlægget henvender sig til deltagere ved Kortdage 2022, som arbejder med klimatilpasning og ønsker at se, hvordan detaljeret 3D modellering kan afsløre bygningers oversvømmelsessårbarheder.

Yderligere uddybning af abstract

Projektet giver indsigt i hvilke data, der skal bruges til at opstille et 3D workspace af en bygning og dets nærliggende arealer, og hvorfra det kan hentes. Ydermere belyser projektet hvilke værktøjer, der kan anvendes til at udregne og visualisere oversvømmelsesdybder.

Afslutningsvist vil der være en vurdering af offentlig tilgængelige detaljerede 3D-bygningsmodeller om, hvorvidt de er effektive nok til at vurdere, hvor vand kan trænge ind.