IT-infrastruktur og strategi for IoT-devices i kommunen

Session

Alt godt fra kommunen

Abstract

Med en større og større udbredelse af IoT (Internet of Things) i kommunerne og en "Wild West"-tendens fra leverandørerne, er det vigtigt, at man som kunde skaber sit eget økosystem, så IoT-devices fra mange leverandører kan give et samlet dataoverblik og analyse, der beriger kommunernes viden til at træffe bedre beslutninger.

Vi vil vise, hvordan Silkeborg Kommunes Teknik og Miljø-afdeling har planlagt sin IoT-infrastruktur, og hvordan afdelingen har etableret en IoT-datainfrastruktur, der sikrer bred anvendelse af data fra alle IoT-devices, uanset leverandør og transmissionsteknologi.

Målgruppe

Målgruppen for indlægget er GIS-medarbejdere, IT-systemadministratorer og digitaliseringskonsulenter.

Yderligere uddybning af abstract

Når der skal planlægges indkøb af IoT-devices, er der flere overvejelser. Hvor i værdikæden for IoT-devices vil man gøre sit indkøb? Hvad kræver det af infrastruktur hos den enkelte kommune at købe ind på netop det niveau for det enkelte IoT-device, som man har besluttet sig for.

For at sikre, at alle data kan præsenteres samlet, og at der evt. kan høstes værdi på tværs af IoT-sensorer, skal der indtænkes en samlet datainfrastruktur, der kan sikre en let, ensartet og hurtig adgang til data, dataserier og analyser.

Vi vil fortælle om vores tanker og om, hvordan vi har implementeret en række IoT-devices, som afleverer data i en fælles opbevaring, som kan anvendes på tværs af organisationen.

IT-infrastruktur og strategi for IoT-devices i kommunen
Lejla Imer
Silkeborg Kommune