Moderne 3D web-visualisering af komplekse datatyper

Session

Punktskyen

Abstract

Det er blevet enkelt at indsamle 3D data i mange formater. Eksempelvis er det nu muligt at optage punktskyer direkte med sin mobiltelefon via indbygget LIDAR-scanner eller fotogrammetri. Derudover bliver der i geologien og i en lang række andre domæner beregnet gigantiske voxel- og simuleringsdata, som er vanskelige at håndtere.

Når disse komplekse datatyper kombineres, stilles der store krave til 3D visualisering, når det handler om performance, interaktivitet og sammenhæng med traditionel GIS-data.

Jeg vil præsentere vores nyeste 3D teknologi, der effektivt kan vise punktskyer og voxel-data direkte i en web-browser. Jeg vil dykke lidt ned i forskellige moderne teknologier såsom: RayTracing, WebGL, WebAssembly og ikke mindst WebGPU.

Endelig vil jeg vise mulighederne for avanceret 3D visualisering direkte i en web-browser og indikere hvilken betydning, dette kan få fremadrettet.

ADVARSEL: Der kan forekomme flotte billeder!

Målgruppe

Målgruppen er deltagere med en baggrund som arkitekt, ingeniør, arkæolog, geolog eller landmåler, eller som arbejder i energibranchen.

Yderligere uddybning af abstract

Moderne 3D web-visualisering af komplekse datatyper
Alexandra Instituttet