Skråfotos kan meget mere, end du tror

Session

Nye muligheder

Abstract

SDFE producerer i løbet af foråret 2021 den tredje landsdækkende version af det kæmpe datasæt på flere millioner skråfotos. I hver udgave er alle punkter i Danmark fotograferet i høj opløsning fra fem vinkler. Der er således tale om et unikt datasæt med meget høj aktualitet, og som ovenikøbet er frit tilgængeligt for alle.

Selvom vi har haft adgang til frie skråfotodata siden 2017, så er vi stadig i gang med at lære hvilke muligheder, vi har med disse data. Formålet med dette oplæg er at inspirere til nye måder at anvende skråfotos på, så vi får størst mulig værdi ud af dette fantastiske datasæt.

I oplægget gennemgår vi en række eksempler på, hvordan skråfotos allerede i dag er blevet et uundværligt datasæt i flere organisationer. Desuden kigger vi på, hvor der er et endnu uudnyttet potentiale i data. Vi vil vise egne og andre organisationers forsøg med helt nye måder at bruge skråfotos på.

Målgruppe

Hvis din organisation beskæftiger sig med noget, som du eller en computer kan se i et foto fra luften, så er du i målgruppen.

Yderligere uddybning af abstract

Skråfotos kan meget mere, end du tror
Asger Skovbo Petersen
Septima P/S