Crowd counting med droner

Session

Droner

Abstract

Machine Learning er for mange et diffust begreb og det kan umiddelbart være udfordrende at finde anvendelige brugscases til sin organisation. Typiske eksempler på Machine Learning inkluderer objektgenkendelse, hvilket for computere i dag er forholdsvis let, men er objekterne talrige og motiverne små, er det straks væsentligt mere vanskeligt.

Dette oplæg vil præsentere muligheden for at anvende offentligt tilgængelige værktøjer til at estimere antallet af individer i større forsamlinger (crowd counting). Projektet har taget udgangspunkt i anvendelsen af dronebilleder ud fra et ønske om at kunne anvende droner til optælling af individer i forsamlinger til fremtidige, udendørs begivenheder. Oplægget er således målrettet Machine Learning- og droneinteresserede generelt samt myndigheder, beredskab og virksomheder, der ønsker at høre om mulighederne for at anvende droner til crowd counting.

Målgruppe

Oplægget er målrettet deltagere ved Kortdage 2021, der er interesserede i Machine Learning og droner generelt, samt deltagere fra offentlige myndigheder, beredskab og private virksomheder, der er interesserede i at lære mere om mulighederne for at anvende droner til optælling af store forsamlinger af mennesker.

Yderligere uddybning af abstract