GIS-baseret BI

Session

Fra GI til BI

Abstract

I dette indlæg gennemgås det, hvordan man med et simpelt GIS-baseret BI-system kan vise sine data og lave dashboards. Det bedste af det hele er, at der tages udgangspunkt i OGC-tjenester (WMS, WFS, WPS), så man kan bruge data, der allerede er udstillet som tjenester.

BI-systemer bruges i mange virksomheder som et kritisk system, der for eksempel bruges til at monitorere nøgletal og derved give indsigt. På samme måde kan geodata give indsigt og i sidste ende handler det om at kunne træffe beslutninger på et faktabaseret grundlag.

I indlægget gennemgås forskellige eksempler, hvor geodata bruges til grafvisning, tællere og tabelvisning. I et af eksemplerne vises det, hvordan kommunens bygningsgeokodning udvikler sig. Dette er muligt ved at sammenligne GeoDanmark-data med BBR og efterfølgende vise resultaterne i et dashboard, som automatisk opdateres.

Målgruppe

GIS-folk med smag for BI.

Yderligere uddybning af abstract

En sammenligning af GeoDanmark-data med BBR og efterfølgende visning af resultaterne i et dashboard, som automatisk opdateres, giver eksempelvis ledelsen et indblik i den aktuelle udvikling. Ledelsen vil herudfra kunne justere indsatsen løbende.

Medforfatter til indlægget er Morten Blemmer, Nordiq Group A/S.

GIS-baseret BI
Ikast-Brande Kommune