Geodata på Datafordeleren

Session

Nyhedsbrev

Abstract

Datafordeleren indeholder en lang række af tjenester med kort og geodata, som er tilgængelige i ensartede formater med både aktuelle og historiske data.

De forskellige registermyndigheder har samlet og bearbejdet data til udstilling på Datafordeleren i forbindelse med det fællesoffentlige Grunddataprogram, som blev afsluttet i november 2019. I løbet af 2020 er alle planlagte tjenester med kort og geodata kommet i drift, og nu distribuerer Datafordeleren data sikkert og stabilt til den statslige, regionale og kommunale forvaltning og til de innovative private virksomheders forretning.

Oplægget giver et kort indblik i, hvordan man kan hente data på Datafordeleren. Med udgangspunkt i Skærmkortet viser Anne Vendeløkke Olsen fra SDFE, hvordan man opretter sig som bruger på Datafordeleren og benytter en GIS-klient til at hente data. Anne viser også, hvordan man kan opsætte et filudtræk med Skærmkortet. Til sidst i seancen bliver der mulighed for at stille spørgsmål via chatten inden for oplæggets ramme.

Målgruppe

Målgruppen er alle kommunale, statslige og private deltagere med interesse for at hente geodata fra Datafordeleren.

Yderligere uddybning af abstract

Geodata på Datafordeleren
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering