Asset management i HOFOR – hvor svært kan det være?

Session

Forsyning - Asset Management

Abstract

HOFOR har arbejdet med Asset Management-dagsordenen i snart 3 år. Vi gør status set fra det centrale program med fokus på erfaringer, læringspunkter og de næste skridt.

Processen med Asset Management handler om kulturbearbejdning. Vi skal involvere forskellige "stammefolk" og deres unikke viden. For at blive i metaforerne, så er der formelle kamppladser med regler og plads til nytænkning såsom lejrbålssituationer med refleksion. Det er en både elastisk, men også styret balanceakt på dimensioner med risiko, omkostninger, og præstationer over lange tidshorisonter. Det er både top-down og buttom-up.

Vi krydrer indlægget med erfaringer fra projekter om data og IT-systemer. Specielt skal vi se på renoverings- og vedligeholdelsesplanlægningen, hvor GIS og geodata-tilgange kan være en central brik til at brobygge og skabe sammenhæng på tværs af processer, datasiloer og systemer. Det er historien om, at data ikke er alt, data er langt fra til 5 stjerner, og udgangspunktet, som vi må tage, er de store tals lov.

Målgruppe

Ledelsesaktører, system og dataaktører, specielt i relation til forvaltning af forsynings infrastruktur

Yderligere uddybning af abstract

Asset management i HOFOR – hvor svært kan det være?
Lise Tarp-Johansen
HOFOR