Verdens mest kendte kort – Johns Hopkins University COVID-19

Session

Corona-GIS

Abstract

Det nu så berømte kort må være verdens mest sete. Kortet er på nuværende tidspunkt genereret, vist og set mere end 1 milliard gange pr. døgn!

Men hvad er historien bag kortet? Hvorfor er det så populært? Ka man selv lave et tilsvarende? Og hvilken teknik er brugt til at skabe det med?

Dette og meget mere gives der svar på i denne præsentation.

Målgruppe

Målgruppen er alle deltagere med interesse for kort og visualisering.

Præsentationen bliver let tilgængelig, men med et par tekniske finurligheder til GIS-folket.

Yderligere uddybning af abstract

Se kortet over verdens udbredelse af Coronavirus: https://coronavirus.jhu.edu/map.html

Præsentationen tager dig med bag facaden på verdenshistoriens mest sete kort. Jeg vil vise dig, hvordan kortet er lavet. Der gives eksempler på, hvor let det er selv at lave. Der vises andre tilsvarende dynamiske kort, der er lavet af nationale myndigheder verden over.

Til sidst ser vi på, hvordan GIS-analyse og visualisering kan anvendes til at skabe overblik og give svar. Og på anvendelse til vidensdeling i krisesituationer som den nuværende Corona-sundhedskrise.

Om foredragsholderen:
Søren Ellegaard er landinspektør af baggrund og har mere end 30 års erhvervserfaring med anvendelsen af geografisk information.

Præsentationen beskæftiger sig med emner inden for nedenstående kategorier:
Kort, visuel formidling via kort og grafer, data (og datamodel), Grund- og åbne data, FN’s Verdensmål (3: Trivsel og sikkerhed, 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner og 17: Partnerskab for handling).

Læs også artiklen bag præsentationen, der er publiceret i Geoforum Perspektiv

Verdens mest kendte kort – Johns Hopkins University COVID-19
Geoinfo A/S