Satellitbilleder med EO Browser, Google Earth og LeoWorks

Session

Undervisning

Abstract

Birgit Justesen, formand for Geografilærerforeningen i gymnasieskolen, giver os en times undervisning i, hvordan man kan bruge forskellige værktøjer til at få adgang til satellitdata.

I undervisningen med satellitbilleder skal vi se nærmere på anvendelsen af tre programmer: EO Browser, Google Earth og LeoWorks.

Vi skal lære, hvordan satellitbilleder i falske farver, inklusiv infrarød, kan bruges til at analysere og se ’skjulte’ detaljer i landskabet, såsom vegetationstyper og geologiske forhold og disses ændringer over tid som følge af eksempelvis klimaændringer.

Download en lille vejledning, der benyttes i dagens undervisning, på: http://kortdage.dk/satellit.

Målgruppe

Deltagere ved Kortdage, der ønsker at lære mere om, hvordan man kan bruge forskellige værktøjer til at få adgang til satellitdata.

Yderligere uddybning af abstract

Til arbejdet bruges EO Browser til at finde og downloade de satellitbilleder, som vi vil arbejde med og sammenligne over tid. Med EO Browser kan man få IR-oplysninger ved bl.a. at sammenligne billeder fra samme område på forskellige tidspunkter.

Ved også at bruge Google Earth får man desuden mulighed for at sammenligne billederne i synligt lys med 'false colour' billeder.

Endelig åbner LeoWorks mulighed for også at lave spektralanalyser af billederne.

Satellitbilleder med EO Browser, Google Earth og LeoWorks
Geografilærerforeningen