Machine Learning og mønstergenkendelse

Session

Hovedtalere ved Kortdage 2018

Abstract

Francisco Pereira har været professor på Danmarks Tekniske Universitet. (DTU) siden august 2015, hvor han står i spidsen for Machine Learning for Mobility (MLM) gruppen.

MLM arbejder med realtids trafikforudsigelser, adfærdsmodellering, avancerede dataindsamlingsteknologier, Big Data og transportmodellering.

Francisco har tidligere arbejdet som videnskabsmand på MIT ITS Lab (Massachusetts Institute of Technology) med base både i Boston og Singapore, inden for rammerne af projektet, Future Urban Mobility (SMART/FM).

Hovedtalen vil blive givet på engelsk.

Målgruppe

Hovedtaler ved Kortdage 2018. Alle deltagere er målgruppen for foredraget.

Yderligere uddybning af abstract

Francisco Pereiras forskningsindsats fokuserer på anvendt Machine Learning og mønstergenkendelse inden for transportsystemer med det formål at opnå en forståelse af og at kunne forudsige mobilitetsadfærd. Det gælder både ved optimering af transportsystemer på et overordnet plan, men også ved at bruge koncepter og metoder fra traditionel transportforskning (fx adfærdsmodellering) til at udvikle ny viden inden for Machine Learning.

I hans forskningsgruppe (Machine Learning for Mobility and Liveability) er hovedfokus på at udvikle robuste modeller, der kan arbejde under stress-betingelser (under ulykker, store arrangementer, dårligt vejr, vejarbejde), og at knytte sådanne modeller til operationsanalyse med henblik på responsoptimering.

Francisco er oprindeligt uddannet (kandidat og Ph.d.) ved University of Coimbra, Portugal, inden for Computer Engineering and Kunstig Intelligens.

Machine Learning og mønstergenkendelse
DTU Management Engineering