Frit tilgængeligt GIS giver et frisk pust til branchen

Session

Organisation og forretning

Abstract

I de seneste år er der kommet mange nye GIS-brugere. Nye brugere, der stiller spørgsmål og krav. Dette giver et frisk pust til vores branche.

Der er mange grunde til, at der er kommet nye GIS-brugere. Ikke mindst skyldes det mange gode gratis geodata samt en række frit tilgængelige værktøjer til at arbejde med geodata. Disse frie data og værktøjer betyder, at investeringsbarrieren er væk. Jeg har mødt nogle af de nye GIS-brugere. Nogle af disse kommer fra den offentlige sektor, hvor GIS bl.a. har erstattet en række tegningsværktøjer. Andre nye brugere kommer fra NGO’er og firmaer i brancher, der begynder at se værdien af geodata.

I oplægget vil jeg kommentere på hvem, de nye brugere er, samt hvordan, de anvender GIS og geodata. Med udgangspunkt i det frit tilgængelige værktøj, QGIS, vil jeg dele mine erfaringer om, hvordan vi kan understøtte disse brugeres møde med GIS og geodata. Jeg afslutter oplægget med at fundere over i hvilke brancher, der er et stort potentiale for at anvende geodata.

Målgruppe

Målgruppen er deltagere med en generel interesse for Geodata-branchen.

Yderligere uddybning af abstract

Frit tilgængeligt GIS giver et frisk pust til branchen
Septima