Borgerrettet lavbudget spildevandsplan på nettet

Session

Forsyning

Abstract

Hvordan får vi præsenteret spildevandsplaner, afledningsbidrag og BBR-data på en let og forstålig måde for borgeren uden, at det koster en bondegård?

Det spørgsmål har vi arbejdet med at besvare i Vejle Kommune i 2017 og vi er kommet hæderligt i mål. Vi har selv lavet en løsning, der samler data fra forskellige spildevandsplaner og BBR, oversætter alle de tekniske begreber og gør det nemt for borgeren at lave enkeltopslag på deres adresse. Løsningen er lavet af GIS-teamet med Spildevandsteamet som opgavestiller. Kravene til løsningen har ændret sig efterhånden, som vi udviklede og testede løsningen. En konklusion er, at ingen kunne have lavet en kravspecifikation forud for arbejdet.

I oplægget fortæller vi om processen med at forstå data, danne kæder af databaseviews i vores SQL-database som datagrundlag, og kode visningen i Septima Widget.

Løsningen kan ses på https://www.vejle.dk/15011.

Målgruppe

Oplægget henvender sig til specialister, der arbejder med data og GIS i organisationer. og som ønsker - for små budgetter - at lave lækre løsninger til borgere og andre slutbrugere.

Yderligere uddybning af abstract

Borgerrettet lavbudget spildevandsplan på nettet
Rasmus Klog
Vejle Kommune Teknik og Miljø