GIS-analyse af Syrien-Tyrkiet-jordskælv

Session

Studerende har ordet

Abstract

Den 6. februar 2023 blev det sydøstlige Tyrkiet og det nordvestlige Syrien ramt af et jordskælv målt til 7,8 på Richterskalaen og med epicenteret tæt på Gaziantep. Præsentationen vil udforske resultaterne af mit projekt, der analyserede seismiske data og vurderede skader på infrastruktur og beboede områder fra dette katastrofale jordskælv. Jeg vil også se på de identificerede skadesmønstre i de berørte områder.

Præsentationen vil besvare centrale spørgsmål om jordskælvet, herunder dets størrelse, epicenterets placering og karakteristikken af rystelserne. Jeg vil demonstrere, hvordan jeg anvendte QGIS som værktøj til dataanalyse og visualisering for at identificere de områder, der oplevede de mest alvorlige rystelser, samt eventuelle rumlige mønstre eller klynger af seismisk aktivitet i regionen.

Målgruppe

Målgruppen for denne præsentation omfatter alle med en lidenskab for seismiske data, herunder forskere, dedikerede seismologer, GIS-specialister, og alle deltagere på Kortdage 2023, der deler en interesse for at udforske virkningerne af jordskælv og datadrevne analyser.

Yderligere uddybning af abstract

I min præsentation vil jeg endvidere dykke dybere ned i de metoder og værktøjer, som jeg har brugt til at analysere seismiske data. Herunder skal vi se på dataindsamling og brug af GIS-software til rumlig analyse og visualisering. Jeg vil dele spændende resultater, såsom identificeringen af områder med høj seismisk aktivitet og potentielle risikoområder.

Disse resultater har direkte implikationer for nødberedskab og katastrofehåndtering. Jeg vil også diskutere, hvordan denne viden kan informere fremtidig forskning inden for seismologi og GIS-analyse af jordskælv.

GIS-analyse af Syrien-Tyrkiet-jordskælv
Studerende på DTU