Call for abstracts

Vi har åbent for indsendelse af abstracts frem til og med den 1. maj 2024.

Call for abstracts – hvad vil det sige?

Geoforum efterlyser fagligt indhold til Kortdage 2024, som vil sætte fokus på værdien af geodata.

Til dette inviterer vi dig til at bidrage med et fagligt inspirerende abstract (en kort appetitvækker), som kan munde ud i en præsentation til Kortdage, naturligvis med GIS eller geodata som omdrejningspunkt.

Læs mere om abstracts til Kortdage 2024 i brochuren CALL FOR ABSTRACTS.

Indsend et abstract til Kortdage 2024

Hvis du gerne vil holde et oplæg på Kortdage 2024, finder du nedenfor rammer og retningslinjer for dit abstract samt lidt information om processen fra indsendelse til vurdering.

Med dit abstract skal du kort sagt overbevise deltagerne ved Kortdage om, hvorfor de skal bruge deres kostbare tid på at høre om dit emne, når der sker så meget andet spændende på konferencen.

Rammer og retningslinjer

Når du skriver dit abstract, bør du tænke over følgende:
– Hvad er det, der skal få kortdagsdeltagerne til at gå ind til din fremlæggelse?
– Hvem er målgruppen for foredraget?
– Hvad er problemstillingen?
– Hvad er den gode historie?
– Hvad får en kortdagsdeltager ud af at høre dit foredrag?

Titel
Skriv først en kort titel på foredraget (højst 60 tegn inkl. mellemrum), der indrammer emnet.

Målgruppe
Beskriv derpå målgruppen for foredraget og gør opmærksom på, hvis det er en særlig gruppe blandt deltagerne ved Kortdage, som foredraget henvender sig til.

Målgruppen for Kortdage er alle, der beskæftiger sig med GIS og geodata fra såvel den offentlige som den private sektor – fra det operative niveau til ledelsesniveauet.

Abstract
Selve abstract må fylde op til 900 tegn inkl. mellemrum. Dette er ikke en lang tekst, hvilket fordrer, at du skal være skarp på budskabet. Brug korte sætninger og formuler dig i et tydeligt og præcist sprog. Godkendte abstracts vil blive tilgængelige for deltagerne ved konferencen igennem Kortdags-appen.

Plads til uddybende tekst
Hvis du ønsker at uddybe yderligere, er der også mulighed for dette (højst 3000 tegn inkl. mellemrum). Uddybelsen vil være at finde på hjemmesiden i sammenhæng med dit abstract, såfremt det bliver godkendt.

Emne
Skriv i stikordsform (tagging) det eller de emner, som foredraget berører.

Præsentationsform
Ved Kortdage giver vi dig forskellige præsentationsmuligheder i form af café pitch, hands-on eller emnesession.

Vi kan dog ikke garantere, at dit foredrag får den ønskede præsentationsform, men bruger bl.a. dit ønske til at pejle os ind på hvor, du selv er, og hvordan, dit foredrag passer ind i den store sammenhæng.

Læs mere om de forskellige præsentationsformer.

Om oplægsholderen
Beskriv også hvem, du er, og hvad, du beskæftiger dig med – gerne blot med angivelse af et link til din profil på LinkedIn. Husk også at indsende et portrætbillede af dig selv i høj opløsning, som vi kan vise sammen med dit abstract.

Der må kun stå én hovedforfatter til abstract. Denne person vil være dén, der fremlægger ved Kortdage. Hvis det ønskes, kan to personer sagtens deles om at fremlægge ved Kortdage, men vi kan kun give hovedforfatteren adgang til konferencen på foredragsholdervilkår.

Mulighed for at komme i betragtning til Geodataprisen
Vær opmærksom på, at når du indsender dit abstract, giver du samtidig dit samtykke til, at redaktionen for brugstedet.dk ser nærmere på dit abstract. Måske kommer dit arbejde i betragtning til årets Geodatapris.

Indsend dit abstract til Kortdage

Indsend dit abstract senest den 1. maj 2024 – klik her for indsendelse

Alle abstracts skal indsendes igennem webformularen, der er åben nu.

Bemærk, at der går lidt tid (måske nogle minutter), inden e-mailbekræftelsen indfinder sig i din indbakke.

Vurdering af de indkomne abstracts

Når vi har lukket for indsendelse af abstracts den 1. maj, så udvælger Kortdagsudvalget en passende sammensætning af abstracts til præsentation på Kortdage 2024. Erfaringsmæssigt kommer omkring halvdelen af de indsendte abstracts med i Kortdagsprogrammet.

I vurderingen vil vi lægge vægt på, at dit abstract demonstrerer fokus på anvendelse og nytteværdi af den løsning eller det tiltag, som du vil præsentere.

Vi lægger også vægt på, at du formidler det på en måde, som er let tilgængelig – også for tilhørere uden forudgående kendskab.

Tidsforløbet

I figuren ses tidsforløbet fra din indsendelse af abstract, over behandlingen af dit abstract ved kortdagsudvalget, frem til den endelige præsentation af foredragene for de godkendte abstracts ved Kortdage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til indsendelsen af abstract, så skriv til Geoforums sekretariat på: geoforum@geoforum.dk.

 

Geoforum Perspektiv

Sammen med præsentationen har du også mulighed for at indsende en artikel til publikation i Geoforum Perspektiv (fagfællebedømt, videnskabeligt tidsskrift).

Sæt flueben i feltet ved indsendelse af abstract, hvis du også vil indsende en artikel.

Tidsfristen for indsendelse af en artikel er den 1. oktober 2024.